#MočnejšaOdIzgovorov
#MočnejšaOdIzgovorov

Splošni pogoji in pravilnik o zasebnosti

 

POGOJI POSLOVANJA
Pogoji poslovanja na spletni strani www.novati.si.

1. Uvod
Vsa vsebina, ki je objavljena na spletni strani www.novati.si, je last podjetja NOVATI.SI, d.o.o. (V nadaljevanju NovaTi), in se lahko uporabljajo samo v nekomercialne namene, brez dovoljenja podjetja NOVATI.SI, d.o.o. se vsebine ne sme kopirati ali distribuirati na kakršenkoli način.
NovaTi.si si pridržuje pravice do sprememb vsebin, ki jih objavimo na naši spletni strani.

Dostopnost informacij
Vsem kupcem bodo s strani podjetja zagotovljene naslednje informacije:
Identiteta podjetja, kontaktni podatki, za hitrejšo in učinkovitejšo komunikacijo, dostopnost ter značilnosti storitev, vse cene morajo biti jasno prikazane in imeti prikazano, če že vključujejo davek ter stroške dostave, napisan mora biti način plačila in dostave, ter pogoje distribucije oz. dostave storitve., časovno veljavnost ponudbe, ter rok in pogoji v katerih je možno odstopiti od pogodbe oz. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Splošno
Splošni pogoji veljajo za prodajo storitev objavljeno na strani www.novati.si.
Z uporabo NovaTi spletne strani se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen in da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja. Z oddajo naročila na spletni strani www.novati.si se šteje, da se s tem sprejmejo splošni pogoji poslovanja.

3. Naročanje blaga in storitev
Storitve na spletni strani www.novati.si se naročijo v spletni trgovini.
Pri naročilu preko obrazca na spletni strani je obvezna navedba e-maila ali telefonske številke, kjer vas bomo lahko brezplačno obveščali o poteku naročila (vsi prejeti SMSi so za vas brezplačni). Račun oziroma pogodba se bo hranila na sedežu podjetja Lokovica 17c, 3325 Šoštanj.

4. Cene in akcijske ponudbe
Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Izdani račun vsebuje poleg cene paketa tudi stroške pošiljanja v višini, navedeni na naročilnici. Akcijske ponudbe (popusti) bodo na voljo v naključno izbranem obdobju in se bodo oblikovali glede na analizo in razvoj potencialnih kupcev.
Cene veljajo od 26.12.2019 do preklica oziroma sprememb.

5. Načini plačila
Naročene storitve lahko plačate na naslednje načine:
Plačilo preko storitve PayPal s kreditno kartico
Plačilo po povzetju – Pošta Slovenije
Plačilo s kreditno kartico
V 1. primeru plačate preko storitve PayPal, kjer vam zaračunajo provizijo.
V 2. primeru plačate preko povzetja, kurirju podjetja Pošta Slovenije.
V 3. primeru plačate s kreditno kartico preko naštete storitve: Braintree.
Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov.
Strošek pošiljanja znaša 3,90 EUR (Pošta Slovenije).

Postopek nakupa:
Nakup na spletni strani www.novati.si izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.
Izbira paketa: Izberite ustrezen paket ki ga želite naročiti. Več o paketu, katerega naročate, kliknite na gumb za prikaz podrobnih informacij pred naročilom.
S klikom nadaljujte na blagajno, kjer vpišete vaše podatke in se odločite za način plačila.
Potrditev naročila: Ko uspešno oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste paketa, količino, končna cena in datum dostave potrebnih informacij za dostop.
Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da pošlje sporočilo z ustreznimi razlogi o preklicu naročila na info@novati.si ki ga je prejel ob naročilu oz. pokliče na telefonsko številko 051-604-645.
Odpošiljanje: Novati.si d.o.o. v dogovorjenem roku pripravi in pošlje paket/ dostop z dogovorjeno metodo pošiljanja.
Izbrani paket/dostop bo odposlan najkasneje od enega do treh delovnih dneh od datuma naročila.
Naročilo je možno spremeniti preko elektronskega e-maila info@novati.si

6. Pridržek lastninske pravice
Pridržujemo si lastninsko pravico na prodanih storitvah in ostanejo last podjetja Novati.si tudi potem, ko so vam izročeni, vse dokler kupnine zanje ne plačate v celoti.

7. Odstop od pogodbe
Naročilo blaga in storitev lahko kadarkoli, pred potrditvijo naročila, prekličete.
Če storitve ne delujejo pravilno ali ne delujejo v skladu z vašimi pričakovanji, nam pišite preko obrazca za kontakt ali pošljite sporočilo na info@novati.si. Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi paketa in storitvi.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da do paketa lahko dostopate, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je storitev ob nakupu v okvari oziroma ne deluje. V tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake ali garancije za kar vas prosimo, da nas kontaktirajte na info@novati.si in potrudili se bomo, da bomo v najkrajšem času napako tudi odpravili.

Potrošnik ima pravico, da v 30 dneh od prevzema paketa podjetju sporoči (na elektronski naslov: info@novati.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. V kolikor ste plačali po povzetju je edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, strošek vračila paketa (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Paket je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik mora paket (tudi prejeto darilo ob nakupu) vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je paket uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno v obdobju 90 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun).

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Pravico do odstopa od pogodbe natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (podrobno 43.č člen in 43.d člen).
Vračajočemu paketu mora biti priložena kopija računa ter vaši osebni podatki skupaj s številko osebnega bančnega računa, kamor vam vrnemo denar.

9. Uveljavljanje stvarne napake
Kot potrošnik imate pravico, da uveljavljate svoje pravice iz naslova stvarne napake ob upoštevanju določil Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, s spremembami, dopolnitvami in popravki).
10. Odgovornost
Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi storitev, podjetje Novati.si d.o.o. ne odgovarja. Prav tako zastopniki podjetja Novati.si d.o.o. niso pristojni za osebno reševanje morebitnih težav glede uporabe storitev. Treninge programa Novati.si uporabljate na svojo odgovornost.
Podjetje Novati.si d.o.o., ni odgovorno za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani www.novati.si morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.
Podjetje Novati.si d.o.o., si pridržuje pravico od odstopa pogodbe oz. realizacije naročila v kolikor nastane bistvena napaka v ponudbi. Bistvena napaka zajema elemente, na podlagi katerih podjetje Novat.si d.o.o. ne bi pristala na sklenitev pogodbe.
Komunikacija poteka izključno preko spletne strani in elektronske pošte.

11. Pritožbe in spori
Podjetje Novati.si d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje Novati.si d.o.o. se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe lahko oddate pisno po elektronski pošti na naslov: info@novati.si. Podjetje bo v treh delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Podjetje Novati.si d.o.o. si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče je za reševanje sporov pristojno stvarno sodišče v Velenju.

13. Varovanje osebnih podatkov
Podjetje je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Podjetje ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.
Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi.

Podjetje podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za pošiljanje promocijske elektronske pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo izrecno soglašal. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
Dostavni službi bo podjetje zaupalo le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo podjetje stopilo v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Podatki o podjetju:
NOVATI.SI d.o.o.
Lokovica 17c
3325 Šoštanj
Matična številka: 8562539000
ID za DDV: 73095796 ( ni zavezanec za plačilo davka)
Družba je registrirana pri okrožnem sodišču v Celju dne 04.12.2019
Osnovni kapital: 7.500,00 EUR
Transakcijski račun pri NLB SI56 0284 3026 3251 875

Dokaži da zmoreš, dokaži da si #MočnejšaOdIzgovorov, dokaži da si NovaTi.

Splošni pogoji poslovanja
©2020 by novati.si.